sunnuntai 28. elokuuta 2016

Voihan hirvikärpänen

Tai oikeastaan hirvikärpäset, sillä niitä riittää - ainakin eilen.

Tämä on aikaa, jolloin emäntä ei ihan kauheasti innostu metsämaisemista, koska hirvikärpäset ovat riesanamme. Ja me koimme sen eilen ihan konkreettisesti mökillä. 

Joko hirviä on mökin ympäristössä ihan reilu määrä tai sitten eilinen myräkkä toi myrskytuulen mukana parven mökin pihapiiriin jostakin metsän kolkasta. Mene ja tiedä, mutta niitä riitti siinä määrin, että tulimme maitojunalla takaisin kaupunkiin.

Vaikka itse olenkin tosi nopea kaikin puolin, niin täytyy sanoa, että nuo ötökät ovat meikäläistäkin nopeampia. Nehän ampuivat suoraan turkin sisälle heti laskeutumisen jälkeen. Emäntä ja isäntä eivät ehtineet niitä edes saada kiinni, vaikka näkivät vierestä, kun nämä luonnon pikkuihmeet laskeutuivat meikäläisiin. Niitä sitten etsittiin turkin sisältä käsin ja harjalla. Sillä voitte varmaan arvata, ettei meistä kovin hevillä noita mustia ötököitä näe, ainakaan sen jälkeen kun siivet on pudotettu.

Emme me olleet ainoastaan hyökkäysten kohteena, vaan myös isäntä sai osansa (emäntä yritti pysytellä mökin sisällä mahdollisimman paljon - inhoaa nimittäin hirvikärpäsiä). 
Kova myrsky oli aiheuttanut pientä tuhoa, nimittäin yksi puu oli kaatunut saunan katolle. Siinä olisi voinut sattua pahastikin, mutta onneksi vahingoilta vältyttiin, koska kyseessä oli laho yksilö. Isännän keikkuessa saunan katolla, joutui hän irrottelemaan hirvikärpäsiä ihan urakalla. 
Inhottavia ötököitä.

Nyt kotona pystyn taas ottamaan lungista ja nautin elokuun viimeisestä viikonlopusta, joka on eiliseen verrattuna ihanan tuuleton ja aurinkoinen - ja mikä parasta, ilman hirvikärpäsiä.


































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti