tiistai 16. elokuuta 2016

Tyly tuomio - laihdutuskuurille

Ei ole helppoa meillä tyttösillä. Pikkuepeli sai nimittäin tänään eläinlääkärissä tylyn tuomion - pitää laihduttaa :(

Emännän mielestä pikkusisko ei ole lainkaan ylipainoinen, mutta eläinlääkäri oli toista mieltä. Vähäsen oli ylimääräistä, sitä pitää nyt sitten lähteä hävittämään. No, sehän tietää vaan vähemmän ruokaa pikkuepelille ja enemmän liikuntaa meille kaikille, niin huntteroille, kuin isäntäväellekin:)

Pikkuepeli syö tällä hetkellä neljä kertaa päivässä, me isommat vain kaksi kertaa. 
Ruokakuppiin laitetaan Jahti & Vahti -penturuokaa, joka on tarkoitettu kasvaville pennuille 8 - 18 viikkoisille. No, pentuhan on kasvanut mainiosti, joten ruoassa ei valittamista. Ehkä ruokakupissa olevan ruoan määrässä sitä vastoin on. 

Meillä isommilla huntteroilla on saman merkin aikuisen koiran ruoka, mikä on maistunut meille aivan todella hyvin. Nyt kun pikkusisko kasvaa ulos tuosta ruoasta ja siirtyy seuraavaan ruoankoostumusvaiheeseen, niin samalla syöntikerrat vähenee kolmeen päivässä. Eli vielä vähän aikaa me isommat huntterot joudumme katsomaan kieli pitkällä, kun pikkuepelillä on kuppi täynnä (kuvaannollisesti) herkkuruokaa. 

Ihan tyhjin suin ei meidänkään ole tarvinnut pikkuepelin syödessä olla - onneksi, sillä sehän  olisi tosi epäreilua. Meikäläiset herkuttelee yleensä näissä hetkissä piimällä, joka on molempien herkkua. Ja mikä ei olisi, sillä olemme varsinaisin syöpöttelijöitä, me labbikset nimittäin.

Vaikka laihdutuskomento tuli, niin muuten lääkärissäkäynti meni hienosti. Pikkuepeli oli tosi reipas ja häntä senkun huiskasi, ei kuulema huomannut rokotusta lainkaan. Hyvä niin, ei tule mitää kammoa lääkäriin. Meillä isommilla huntteroilla on nyt tiedossa matokuuri. Emäntä hommasi tällä reissulla saman kuurin meille, minkä pikkuhunttero söi viime viikolla. Saas nähdä miten emäntä saa sen meille ujutettua. Meikäläinen varmaan syö sen innolla, mutta mikäli tunnen isosiskoa yhtään, niin sylkäisee tablettipalaset loukkaantuneena lattialle. Se jää nähtäväksi.
 




































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti