maanantai 8. elokuuta 2016

Lomat lusittu ja palattu arkeen


Näin se vaan kesä alkaa kääntyä loppusuoralle, kun elokuun puoliväli jo lähestyy.  Kohta koittaa ihana syksy ja hirvikärpäset - kääk! Aamulla syksyn uhkaavan lähestymisen huomaa nurmikon kosteudesta jo ihan selvästi. Se tietää tassujen kuivaamisen - joka aamu.
Tassujen kuivaamisessa on tietty järjestys, etutassut ensin ja takatassut sitten. Myös pikkuepeli osaa jo tämän ja antaa tassut puhdistettavaksi lähes joka kerta, ellei pyllähdä istuvilleen etutassun noston yhteydessä:)

Tämä kesä on ollut täynnä mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä ja mikä parasta, sitä on saanut viettää yhdessä isäntäväen ja siskojen kanssa. Tosi paljon aktiivisuutta ja iloa meidän huntteroiden päivään on tullut tuon ihastuttavan pikkuepelin kautta - emäntä sanoi kyllä eilen, ettei pikkusisko ole enää pentu lainkaan ja kohta tarvitaan jo uusi pienokainen. Saas nähdä miten monta huntteroa meitä loppujen lopuksi oikein löytyy:)

Nopeasti se koirankin kesä ja loma menee - tänään palattiin nimittäin normaaliin arkeen. Meille karvakuonoille se tarkoitti lepoa ja rauhoittumista, koska koko ajan ei tarvitse olla kartalla emännän menemisistä. Meikäläisenhän tehtävä on kaikin puolin huolehtia siitä, että emäntä on näköpiirin ulottuvilla. Emäntä yrittääkin kovasti meikäläiselle aina sanoa, että älä turhaan seuraa, mutta minkä hunttero tehtävälleen mahtaa. 

Pikkuepeli on nyt virallisesti 15 viikkoa, eilen oli juhlapäivä. Aikamoinen ero on meidän naapurin koiraan (tai lähes naapurin), ikää naapurin huntterolle tuli nimittäin viikonloppuna peräti 17 vuotta. Voitteko kuvitella - siinä on tehty ja nähty yhtä sun toista. Askel on jo vähän hidastunut, eikä minkäänlaista tsempalointia ole näkyvissä. Myös lenkki on huomattavasti lyhyempi kuin meikäläisten. Lenkkeihin liittyen, kohta pikkuepelikin voi olla jo pitkillä lenkeillä mukana. Pennun käyttöohjeissa sanotaan, että puolivuotiaaksi asti lyhyet kävelyt ovat riittäviä. Jaksamisesta se ei ainakaan jäisi kiinni, nimittäin omalla pihalla ja mökillä pikkuepeli juoksee niin maan perusteellisesti ja vauhdilla, että siinä tuntuu isompikin lenkki jäävän kakkoseksi.

Pikkupelin lempipuuhaa on kaivaminen sekä kenkien ryöstäminen ja niiden syöminen. En tiedä luuleeko pikkuepeli olevansa myyrä, koska tekee vastaavia kekoja takapihalle vai haluaako käydä tervehtimässä kiinalaisia huntteroita. 
Kenkien syömiseen liittyen, yhdet emännän Merrelit ja Riekerit on nyt viime päivinä pistelty säpäleiksi. Huonompiin kenkiin ei taida edes katsettaan luoda. Taitaa pikkuinen olla pienestä pitäen merkkitietoinen vesseli tai sitten vain kengät ovat eniten käytetyt ja sen mukaisesti ihanteellisen herkulliset:)

Huomenna pikkuepelillä on ohjelmassa matokuuri, sillä viikon päästä tiedossa on tehosterokotus. Tehosteen jälkeen pikkuepelillä on suoja penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvoa, adenoa sekä rabiesta vastaan. Hyvä niin - myös meikäläisellä ja isosiskolla on rokotukset voimassa. Kuukausi sitten matokuuri annettiin Canex Vet-tahnalla, se maistuu meille kaikille huntteroille aivan loistavasti. Tällä kertaa eläinlääkäri määräsi Veloxa Vet- purutabletit. Tableteista on se verran kokemusta, että Axiluria on kokeiltu kerran, mutta ei toista kertaa. Ne aiheuttivat meikäläiselle sekä isosiskolle molemmille joskus aikaa sitten yökötysoireita. Toivottavasti näissä tabletessa ei ole samaa vaikutusta. Huomenna ollaan tässäkin asiassa viisaampia:)

































































































www.blogit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti