lauantai 1. lokakuuta 2016

Pikkusisko joutuu koulun penkille

Luit oikein - pikkuepeli aloittaa koulunkäynnin ensi viikolla. 

Emäntä ilmoitti pikkuepelin ihanan nimiseen kouluun, Koirakoulu Nuuskuun ja kävi itse jo viime viikolla ensimmäisellä tunnilla. Huntteroita ei teoriatunnille otettu mukaan, koulutus alkaa huntteroille ensi viikolla.

Tunnilla oli emännän lisäksi 13 huntteronomistajaa, joten koulutusta tarvitaan:) Teoriatunnilla käytiin läpi paljon jo tiedossa olevia asioita, mutta kertaus on opintojen äiti:) 
Kertauksen lisäksi tuli myös uutta asiaa. Voitte vain arvata miten iloinen emäntä oli tullessaan kotiin, kun ensimmäisen puolen tunnin aikana sai jo vastauksen siihen, miksi isosiskolle pyörät, rullaluistelijat ja potkulautailijat ovat kauhistus ja punainen vaate. No, ehkäpä jo arvasittekin, että myös emännällä ja isännällä sekä perheen jälkikasvulla (siis ei meillä nelijalkaisilla) on ollut sormensa pelissä.

Emäntä ja isäntä eivät voineet kuvitellakaan syytä siihen, miksi isosisko haukkuu ohittavat pyörien päällä menijät. Vastaus kysymykseen tuli täysin puskan takaa. 
Leikkiminen ja tässä tapauksessa pallonheitto olisi syy kaikkeen tähän. Pahimmillaan tämä olisi voinut mennä autojen perään haukkumiseksi, mutta onneksi meillä ei ole menty vielä sille tasolle. Sekin olisi voinut tosin jossain tulevaisuudessa olla mahdollista. 
Emäntä on muutamalta kouluttajalta tässä matkan varrella kysynyt tästä isosiskon haukkumisesta,  mutta kukaan muu kouluttaja ei ole vielä kertonut, että syy voisi olla pallonheittelystä.

Kaikki siis on saanut alkunsa pallopeleistä - juuri niistä ihanista hetkistä, kun saamme juosta pallon perässä häntä suorana, into pinkeänä ja haukkuen samalla, että lisää, lisää, lisää....
No, oikeastaanhan me voisimme juosta pallon perässä vaikka viimeisiin voimiimme asti tai siis isosisko voisi, koska pallo on ollut hänelle kaikki kaikessa. Huomasitko, "on ollut", sillä nyt tilanne käännetään toiseen suuntaan ja työ sen eteen on jo aloitettu.

Tämän viikon aikana palloleikit on meillä muuttuneet tai emännän toimesta muutettu ihan eri kuosiin. Pallot löytyvät meiltä edelleen, mutta enää niitä meille ei heitetä. Me leikimme palloleikit kolmeen pekkaan siskosten kera ja kyllä aikamoiset tsempalot siitäkin saadaan aikaiseksi. Toivotaan, että tällä keinolla isosisko saadaan opetettua toimimaan ohitustilanteissa rennommin, jotta pahasta tavasta päästään irti. Nyt ainakin on tiedossa mikä haukkumisen ja isosiskon reaktiot aiheuttaa ja jatko on isäntäväestä kiinni, eikö vain - mehän olemme vain koiria:)

Vanhan kansan sanonta "vanha koira ei uusia temppuja opi" joutuu nyt testiin - katsotaan miten etenee. Pikkuepelin koulunkäynnin kautta myös me isommat huntterot tulemme saamaan osamme koulutuksesta. Näin ollen meikäläisenkin pitää ilmeisesti virittäytyä koulutuksen maailmaan ... ja sehän meikäläiselle sopii, kunhan sopivat koulutusnamit on mukana:):)

Tuleva koirakoululainen sepelihommissa

Meikäläinen into pinkeänä, kuten aina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti